Translate
Dutch Danish English French German Hungarian Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
House of Ancients News
Nieuwsbrief
Verstuur naar lijst
Bezoekers
Top 10:
Netherlands flag 15%Netherlands (22299)
United States flag 11%United States (16936)
France flag 4%France (6709)
Germany flag 4%Germany (5868)
Poland flag 3%Poland (4792)
Russian Federation flag 2%Russian Federation (3471)
Japan flag 2%Japan (3049)
United Kingdom flag 2%United Kingdom (2736)
Ukraine flag 2%Ukraine (2379)
Belgium flag 1%Belgium (2220)
149858 visits from 159 countries

In 1993 Regeling Agressieve Dieren (RAD) in het leven geroepen. De bedoeling was dat Pit Bull's geboren na 1993 verboden zouden worden. De Pit Bull's die voor 1993 geboren
waren moesten geregistreerd zijn en moesten gemuilkorft en gecastreerd zijn. De Amstaff zonder FCI stamboom viel ook onder die regelgeving in naam van de Pit Bull achtige.

Per 9-6-'08 is de RAD regel ingetrokken en worden de inbeslag genomen pit bull achtige honden die op uiterlijk in beslag zijn genomen (discriminatie) terug gegeven aan de
eigenaar. Het is toch wel verstandig om een hond met een FCI stamboom aan te schaffen. Een hond met een geldig FCI stamboom zal geen gecoupeerde staart en oren hebben omdat dat in Nederland verboden is.
Op de website van Raad van Beheer vind u meer informatie.

Tegenwoordig worden de hond allen afgerekent als er een incident voorvalt. Als dat gebeurt wordt het gedrag door een MAG-test getest.


Fokreglement


In 2001 is er een nieuwe fokreglement voor de Amstaff in werking getreden. Als men een Amstaff in het NHSB (nederlandsHonden Stam Boek) wil inschrijven, dan moet aan de bepalingen van het fokreglement voldaan worden. Hier onder is een korte samenvating van de belangrijkste bepalingen uit het fokreglement te lezen.

- Dit fokreglement is gericht op het in standhouden, bewaken en bevorderen van de gezondheid, hetkarakter en het welzijn van de hond.

- Dit fokreglement is van toepassing op in Nederland gefokte honden en stelt de voorwaarden vast voor de registratie in de Nederlandse Hondenstamboekhouding en voor de toekenning van de daarbij horende stamboom certificaten (FCI).

- Beide ouders dienen van het zelfde honden ras te zijn. En ze moeten ook in het NHSB staan of als de dekreu uit het buitenland komt moet het daar in geschreven staan in een door FCI erkende stamboek.

- De ouders mogen niet in relatie met elkaar staan.

- De combinatie van de ouders mogen slecht 2x gebruikt worden.

- Beiden ouders moeten het MAG certificaat hebben, Tenzij een Buitenlandse reu gebruikt word