Translate
Dutch Danish English French German Hungarian Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
House of Ancients News
Nieuwsbrief
Verstuur naar lijst
Bezoekers
Top 10:
Netherlands flag 15%Netherlands (22299)
United States flag 11%United States (16936)
France flag 4%France (6709)
Germany flag 4%Germany (5868)
Poland flag 3%Poland (4792)
Russian Federation flag 2%Russian Federation (3471)
Japan flag 2%Japan (3049)
United Kingdom flag 2%United Kingdom (2736)
Ukraine flag 2%Ukraine (2379)
Belgium flag 1%Belgium (2220)
149858 visits from 159 countries

Herkomst en geschiedenis van de American Staffordshire Terrier
De Amstaff is eigenlijk een beetje de Amerikaanse versie van de Staffordshire Bull Terrier.Op het eerste gezicht verschillen ze alleen in grootte maar de Amstaff heeft ook meer ontwikkelde kaken De geschiedenis is niet los te denken van hondengevechten(hond tegen hond )en (hond tegen stier) Deze laatste waren vooral in Engeland in trek bij een bepaald publiek.In het begin van de 19de eeuw nam de belangstelling hiervoor enigszins af.In 1935 werden ze definitief verboden. Weddenschappen werden nu verder op gevechten hond tegen hond uitgebracht. Men begon systematisch te kruisen zodat de nakomelingen erg geschikt werden voor de vechtkuil(pit) Bulldogs werden te langzaam en te zwaar,die waren meer geschikt voor het vechten tegen stieren.
 
amstaff - Pictures of the Past - 1
Denk niet dat de Bulldogs van die tijd leken op de huidige rashond,de oude Bulldogs waren aanzienlijk groter en niet zo gedrongen en een stuk stuk zwaarder Ze werden dus gekruist met andere terriers om een slanker en sneller exemplaar te bekomen die in een meer flitsende actie konden vechten .
  amstaf-Pictures of the Past 2  
Het is moeilijk te zeggen welke rassen indertijd voor deze expirimenten werden gebruikt. Ook al omdat er enige spraakverwarring heerste over de benaming “terrier”Zo werden er ook veel jachthonden van onbekende herkomst onder deze noemer gerangschikt Zo is wel zo goed als zeker dat de English White Terier,de Black and Tan Terrier uit de streken rond Manchester en de Fox Terrier hun inbreng hebben gehad in de hond die uiteindelijk de naam Staffordshire Bull Terrier kreeg In 1860 kruiste een fokker uit Birmingham deze opnieuw met de English White Terrier,vervolgens met de Pointer en de Dalmatische hond Daaruit resulteerde een wit honderas dat White Bull Terrier werd genoemd.
Dit ras staat dan weer aan het begin van de huidige Bull Terrrier Daarna werd dit ras weer opnieuw gekruist met een Staffordshire Bull Terrier om zo een nieuwe kleur te fokken,waarvan enkele exemplaren in het begin van de 19 de eeuw naar America werden geexporteerd

Daar werd met deze honden gefokt en het kon niet uitblijven of de nakomelingen begonnen zich qua type in een andere richting te ontwikkelen Dat ging zo ver dat in 1898 de eerste exemplaren gepresenteerd konden worden Dit ras was geenszins uniform van type en heeft in de loop van de tijden verschillende rasnamen gehad:Pit-Dog,Half and Half, American Pitt-Bull Terrier,Pit Bullterrier,Yankee Terrier en tenslotte American Staffordshire Terrier Het is duidelijk dat de Amstaff een ingewikkelde geschiedenis achter de rug heeft Waar men zeker van is dat zijn 2 data 1935:Staffordshire Bull Terrier werd officieel erkend door de Britse kennel club 1936:American Staffordshire Terrier werd officieel erkend door de American kennel club.

 

 

  amstaf-Pictures of The Past - 3
De eerste Amerikaanse Staffordshire Terrier die officieel werd ingeschreven in het stamboek was Pete,die opviel door zijn zachte aard en kalme houding Hij had naam gemaakt als acteur in de film ‘Our gang’ die in de jaren 30 veel succes had.
amstaf4  
Algemeen :
De American Staffordshire Terrier is een familiehond van gemiddelde grootte en bezit de eigenschappen van kracht, moed, vastberadenheid, intelligentie en betrouwbaarheid Het is een hond die stevig in mekaar zit, gespierd, lenig en toch gracieus hoort te zijn. De omgang met kinderen is een van de meest vertederende van zijn aangeboren kwaliteiten