Translate
Dutch Danish English French German Hungarian Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
House of Ancients News
Nieuwsbrief
Verstuur naar lijst
Bezoekers
Top 10:
Netherlands flag 15%Netherlands (22299)
United States flag 11%United States (16936)
France flag 4%France (6709)
Germany flag 4%Germany (5868)
Poland flag 3%Poland (4792)
Russian Federation flag 2%Russian Federation (3471)
Japan flag 2%Japan (3049)
United Kingdom flag 2%United Kingdom (2736)
Ukraine flag 2%Ukraine (2379)
Belgium flag 1%Belgium (2220)
149858 visits from 159 countries

De Amstaff heeft een goede en consequente opvoeding nodig. De juiste voeding is ook erg belangrijk. Er zijn mensen die de hond helemaal vol stoppen om hem zo breed mogelijk te krijgen maar dat heeft echt geen zin. Het genen dat de Amstaff breed maakt dat zijn de spieren en niet het vetweefsel. Het breed worden dat komt vanzelf als je veel met de hond wandelt of hard loopt. Dat heeft de Amstaff ook nodig. Maar pas rond de 10 maanden i.v.m. de gewrichten. Een goede hondenschool bezoeken is ook er gunstig voor u en de hond.
Ook het socialiseren is erg belangrijk voor de hond zo is het verstandig om naar drukken plekken te gaan of waar veel lawaai is. Laat de hond goed wennen aan kinderen en aan oudere mensen. Met andere honden spelen is ook goed voor het sociale gedeelte en tevens ook voor de zelf beheersing. Als het er wat ruig aan toe gaat even de hond bij u laten zitten en dan weer proberen, net zolang tot dat
het goed gaat. Dat is ook voor de gewrichten want die zijn tot rond de 1 jaar toch wel kwetsbaar. Dat komt doordat de pijn grens er hoog ligt bij de Amstaff waardoor een
spierblessure niet gelijk merkbaar is, maar wel voor latere leeftijd tot moeilijkheden kunnen leiden. Ook naar het strand gaan is niet erg goed. Bij ongeveer 1 jaar kan het wel. Ook zou ik vroeg beginne met het naast u laten lopen zonder te trekken. In het bijzonder als ze wat ouder zijn, zijn ze erg sterk en heeft u een sterke arm nodig.
Als het niet lukt dan kunt u ook een slipketting aanschaffen. Het is niet zo zeer het dicht slippen maar het knarsen van de ketting wat de hond doet schrikken. En het is
gewoon een kwestie van volhouden en consequent zijn.
Men zegt ook wel eens "aanhouder wint".

 

Vacht

Aan de vacht kan je zien of de hond gezond is. Zieke honden hebben in het algemeen een slecht uitziende vacht. Ook kan het zo zijn dat de baas het niet echt goed onderhoud. Het is niet zo dat honden dat zelf allemaal bijhouden, zoals de kat. Ze doen wel hier en daar wat likken en als ze jeuk hebben doen ze wel krabben maar dat is het dan ook een beetje. Dus het is erg van belang dat de baas de hond een handje helpt. U kunt het beste bij de Amstaff een rubberen borstel gebruiken.

 

De functie van het borstelen is om het verharen tegen te gaan in huis, doe het daarom ook buiten. Ook is het om vuil en oude huidschilfers te verwijderen. Belangrijk is dat je er al vroeg mee begint zodat de hond er aan went.

 

Gebit

Het gebit is erg belangrijk om in de gaten te houden. Ook bij het wisselen van de tanden moet er goed opgelet dat er geen dubbele tanden ontstaan. Is dat wel het geval en is de tand na 2 weken nog niet er uit dan moet de dierenarts dat voor u doen. De tanden poetsen is ook een optie om het gebit te onderhouden. Het is niet bij elk gebit nodig. Het kan zijn dat de hond geen brokvoer maar diner of blikvoer krijgt. Daar door kan het gebit wat verslechteren. Er zijn speciale tandenborstels voor.

 

Ook kunt u speeltjes kopen die het gebit onderhouden zoals een flostouw, Kong® of de Nylabone®.

 

Tempratuur

De lichaamtempatuur van een hond ligt tussen de 38 en 39 Graden. U kunt dit meten met een tempratuur meter via de anus met een beetje vaseline®.