Translate
Dutch Danish English French German Hungarian Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
House of Ancients News
Nieuwsbrief
Verstuur naar lijst
Bezoekers
Top 10:
Netherlands flag 15%Netherlands (22299)
United States flag 11%United States (16936)
France flag 4%France (6709)
Germany flag 4%Germany (5868)
Poland flag 3%Poland (4792)
Russian Federation flag 2%Russian Federation (3471)
Japan flag 2%Japan (3049)
United Kingdom flag 2%United Kingdom (2736)
Ukraine flag 2%Ukraine (2379)
Belgium flag 1%Belgium (2220)
149858 visits from 159 countries
Van nul tot twee weken
Tijdens deze eerste paar dagen zal uw pup alleen maar slapen en drinken, net als een pasgeboren baby. Maar hij kan wel kruipen en als hij het koud heeft, zoekt hij de warmte van zijn broertjes en zusjes of zijn moeder. Tussen de 10 en 14 dagen opent hij zijn ogen, maar zijn gezichtsvermogen is beperkt tijdens de eerste paar weken.

Week drie
De tanden van uw pup komen door en hij leert te lopen en te drinken. Aan het einde van de derde week ontwikkelt hij zijn reukvermogen. De fokker van uw pup moet hem nu blootstellen aan lichte stress, maar dat is niets om u ongerust over te maken. Hem gewoon oppakken en vasthouden in verschillende posities, noemen we lichte stress. Hierdoor went uw pup aan menselijk contact en leert hij om later goed met mensen om te gaan.

Van drie tot twaalf weken: Socialiseren
Dit is een kritieke periode voor uw pup. Om zich te kunnen ontwikkelen tot een vrolijke, gezonde en evenwichtige hond, moet hij ervaring opdoen met mensen, andere honden en zijn omgeving.

Fase 1: van drie tot vijf weken. Uw pup begint te reageren op harde geluiden. Dit is handig voor de moeder wanneer ze gromt om aan te geven dat ze niet meer wil voeden. Rond vier weken werken zijn gehoor, gezicht en reuk steeds beter. Hij begint te blaffen, te kwispelen en speels te bijten met zijn broertjes en zusjes. Hij begint ook vast voedsel te eten en hij verlaat zijn slaapplaats om zijn behoefte te doen. Vanaf vier of vijf weken speelt hij jaagspelletjes en schudt hij met zijn kop. Hij laat ook zijn tanden zien en hij begint te grommen en dingen in zijn bek rond te slepen.

Fase 2: vanaf vijf tot acht weken. Het gezicht van uw pup krijgt steeds meer uitdrukking en de coördinatie van zijn oren en ogen wordt steeds beter. Hij speelt mee met zijn broertjes en zusjes en rond de zevende week is hij klaar om te vertrekken naar zijn nieuwe thuis. Aan het einde van week acht wordt hij nieuwsgierig en wil hij dingen ontdekken en onderzoeken, maar tegelijkertijd laat hij zien dat hij ook voorzichtig is.

In de laatste week voordat u uw pup mee naar huis kunt nemen, is het verstandig om hem bij zijn familie vandaan te halen en veel in contact te brengen met mensen, zowel volwassenen als kinderen. En hij moet ten minste vijf minuten aandacht per dag krijgen.

Van week zes tot acht begint uw pup zich thuis te voelen bij u en uw gezin en ontdekt hij de omgeving, geluiden en geuren van zijn nieuwe thuis. Zodra hij bij u over de drempel stapt, moet u beginnen met gedragstraining voor in huis.

Fase 3: van acht tot 12 weken. Uw nieuwe pup zal erg zijn best doen om in de smaak te vallen, want hij moet zijn plek zien te vinden in een nieuw gezin. U begint hem te leren hoe hij spelletjes met mensen speelt en u helpt hem om het speelse bijten te verminderen. Een van de belangrijkste dingen die u waarschijnlijk voor uw pup kunt doen is om meer te weten te komen over de psychologie van uw nieuwe metgezel. Als u wat begrijpt van de psychologie van een hond, kunt u samen een heel leuk en harmonieus leven tegemoet gaan. We verwachten heus niet dat u een expert wordt in de hondenpsychologie en dat is ook helemaal niet nodig. Maar een beetje begrip zal u goed van pas komen en als u hulp nodig hebt om te voorkomen dat een klein probleempje een groot probleem wordt, wendt u dan in eerste instantie tot uw dierenarts.